Liikeri - Tietoa, valokuvia, videoita ja Tutkimus Artikkelit


Liikeri on kahden ison kissaeläimen yhdistelmä eli hybridi. Se on urosleijonan ja naarastiikerin jälkeläinen. Tämän tyyppistä risteytymistä ei kuitenkaa tapahdu luonnossa, vaan ainoastaan tarhaoloissa elävien eläinten välillä. Liikeri on suurikokoisin kissaeläin maailmassa ja samalla myös isokokoisin lihansyöjä. Sekä leijonat että tiikerit ovat molemmat noin puolet pienempikokoisia kuin liikerit.

     Linkedin    Google+    Pinterest    VK 
Kiima mies leijona ja naarastiikeri tuottaa leikerin.
Kiima mies leijona ja naarastiikeri tuottaa leikerin. Liikeri on suurin kissa. Kohteliaisuus  

Liikeri on kahden ison kissaeläimen yhdistelmä eli hybridi. Se on urosleijonan ja naarastiikerin jälkeläinen. Tämän tyyppistä risteytymistä ei kuitenkaa tapahdu luonnossa, vaan ainoastaan tarhaoloissa elävien eläinten välillä. Liikeri on suurikokoisin kissaeläin maailmassa ja samalla myös isokokoisin lihansyöjä. Sekä leijonat että tiikerit ovat molemmat noin puolet pienempikokoisia kuin liikerit.

     Linkedin    Google+    Pinterest    VK 
Hercules Liikeri - Hercules Liikeri on suurin Liikeri maailmassa.
Hercules Liikeri - Hercules Liikeri on suurin Liikeri maailmassa. Kohteliaisuus 

Liikeri on tarkoituksellisesti kasvatettu viimeisten 200-300 vuoden ajan. Leijonia ja tiikereitä on aina pidetty voiman ja vallan symboleina. Sen takia ne ovat olleet hyvin suosittuja kuninkaiden ja prinssien joukossa. Historialliset todisteet viittaavat siihen, että maailman ensimmäinen liikerinpentu syntyi 1799. Intia oli ensimmäinen valtio, joka kasvatti liikerinpentuja. Todistusaineisto perustuu tuohon aikaan tehtyyn maalaukseen liikereistä. Sen vuoksi on erittäin todennäköistä, että liikerit ovat syntyneet jo enne tuota maalausta. Liikereitä on tuotettu uudestaan myöhemmin eri maissa, kuten Ranskassa, Saksassa, Englannissa jne... 1800 ja 1900 luvuilla. Yhdysvalloissa ensimmäinen liikeri syntyi 1948 ja sen nimi oli Shasta Liikeri. Kiinan ensimmäinen liikeri taas syntyi 2001, Etelä-Koreassa 1997, Venäjällä 2004 ja Taiwanissa viime elokuussa.

     Linkedin    Google+    Pinterest    VK 
Liikeri 500 kg Yhdysvalloissa.
500 kg Liikeri Yhdysvalloissa. Liikeri syö 20 kiloa lihaa päivässä. 

Maailmassa elää vain muutamia liikereitä. Siitä lähtien kun niitä on kasvatettu vankeudessa, eikä niitä esiinny vapaudessa, niiden lukumäärä on ollut melko alhainen. Useiden lähteiden mukaan arvioitu liikereiden kappalemäärä maailmassa on noin 100. Vuonna 1972 maailmassa oli vain yksi liikeri nimeltään Shasta. Yhdysvalloissa on noin 30 kappaletta liikereitä ja se on eniten maailmassa. Kiina on toisella sijalla noin 20 liikerin lukumäärällä. Kummatkin arviot on kirjattu vuoden 2010 aikana.

Liikeri on suurin kissalaji panttereista maailmassa. Niillä on valtava paino jättimäisen ruumiinrakenteen vuoksi. Normaali liger painaa noin 900 paunaa. Painavin koskaan rekisteröity Liikerit maailmassa oli jopa 1600 paunaa. Se eli Wisconsinissa Yhdysvalloissa. Toiset kissalajit kuten tiikerit ja leijonat ovat lähes puolet kevyempiä kuin ligerit. Tiikeri voi enimmillään saavuttaa 600 paunan painon. Leijona saavuttaa normaalisti 500 paunan maksimipainon. Tämä tekee ligeristä suurimman kissan maailmassa.

     Linkedin    Google+    Pinterest    VK 
Liikeri Kiinasta. On 20 Liikeri Kiinassa.
Liikeri Kiinasta. On 20 Liikeri Kiinassa. Erityiset kiitokset Maggie hyväksymiselle tämän kuvan.  

Isoista kissalajeista liikeri on myös pisin, ne voivat olla jopa 12 metriä pitkiä. Nelijalkaisista nisäkkäistä ne ovat kaikista pisimpiä. Esimerkiksi luonnonvarainen arfikkalainen puhveli on vain 11 metriä pitkä. Tiikerit ovat lähes 10 metriä pitkiä ja leijonat 8-9 metriä. Pystyssä takajalkojen varassa seistessään liikeri ulottuu helposti kaksikerroksisen bussin ylemmälle tasolle, kuten nähdään ”Hercules the Liger”- elokuvan eräässä kohtauksessa.

     Linkedin    Google+    Pinterest    VK 
Liikeri tosiasioita ja tietoja.
Tietoja ja Liikeri. Tietoja ja Liikeri. Erityiset kiitokset Valerie varten luvan tämän kuvan näkymään www.ligerworld.com verkkosivuilla. 

Liikeri esiintyy hyvin vähän ympäri maailmaa. Koska niiden jalostus tapahtuu vankeudessa, ja niitä ei ole luonnossa tällä hetkellä, siksi niiden määrä on suhteellisesti vähemmän. Eri lähteiden arvioiden mukaan Liikeri on lähes 100 yksilöä maailmassa. Vuonna 1972 oli vain 1 liikeri maailmassa, nimeltään Shasta. Yhdysvalloilla on eniten Liikeri maailmassa - noin 30 ja Kiinalla toisiksi eniten - noin 20 liikeri. Molemmat arviot on kirjattu vuoden 2010 aikana.

     Linkedin    Google+    Pinterest    VK 
Liikeri Yhdysvalloissa eläintarhassa.
Liikeri istuu Yhdysvallat Zoo. Yhdysvallat on enemmän Liikeri kuin missään muussa maassa. Kohteliaasti  

Liikeri on myös maailman suurin kissaeläin. Ne voivat kasvaa jopa kahdentoista jalan pituisiksi, mikä on ennätys nelijalkaisten nisäkkäiden joukossa. Edes kaffelipuhvelit eivät yllä tähän pituuteen, jääden yhteentoista jalkaan. Täysikokoisen tiikerin pituus taas on lähes kymmenen jalkaa ja leijonan kahdeksasta yhdeksään jalkaa. Takatassuillaan seisova liikeri ylettyy helposti kaksikerroksisen bussin katolle, josta Herkules-niminen liikeri näyttää mallia eräässä siitä otetussa otoksessa.

     Linkedin    Google+    Pinterest    VK 
Liikeri King Richard Faire
Kuva Liikeri kuningas Richards Faire Yhdysvalloissa. Erityiset kiitokset Tom hyväksymiselle tämän kuvan.  

Liikereitten joukossa urosliikeri dominoi painossa ja koossa. Uros liikeri voi painaa 900 paunasta 1200 paunaan ja jopa maksimissa 1600 paunaa. Sama on totta myös leijonien ja tiikereiden kohdalla jolloin urokset ovat isompia naaraisiin verrattaessa. Toisaalta naarasliikeri painaa noin 400- 700 paunaa. Naarasliikerin paino on siis todella korkea. Urosleijonat ja urostiikerit painavat saman verran, noin 400-500 paunaa. Naarasliikerin korkea paino osoittaa sitä, etta jopa pienimmät liikerit dominoivat parasta versiota leijonista ja tiikereistä.

     Linkedin    Google+    Pinterest    VK 
Liikeri Hercules sen häkkiin North Carolina Yhdysvalloissa.
Liikeri Hercules sen häkkiin North Carolina. Tämä kuva on omistusoikeus  

Liikereillä on valtava ruumiinrakenne. Niillä on isot ja vahvat luut. Niillä on isot hampaat. Liikereiden suu on yhtä iso kuin ihmisen hartiat. Siksi leijoniin ja tiikereihin verrattuna liikerit eivät ole isompia painossa ja pituudessa vaan niiden muut fyysiset ominaisuudet ovat suurempia kuin leijoneiden ja tiikereiden. Takajaloillaan liikerit ovat yleensä noin neljä ja puoli jalkaa pitkiä, varpaista lantioon. Toisaalta, niiden etujalkojen varpaista korviin asti ne ovat kuuden jalan mittaisia. Sen vuoksi liikeri on yleisesti ottaen ehdottomasti isompi kuin leijona tai tiikeri jokaisella osa-alueellaan. Siispä paino ei ole tekijä, joka tekee siitä ison vaan se on suurin myös vartalonrakenteeltaan.

     Linkedin    Google+    Pinterest    VK 
Liikeri on raidat kuten tiikeri.
Liikeri on raitoja kuin tiikeri. Tämä kuva on omistusoikeus Briana Chapman  

Liikerin turkki on raidallinen. Muodoltaan raidat ovat täsmälleen kuin tiikereilläkin. Sen sijaan raitojen värisävy on himmeä. Raidat eivät muistuta tiikerin tummia, mustansävyisiä raitoja. Liikerin raidat ovat pikemminkin tumman ruskehtavia. Turkin taustaväri muistuttaa tiikerin vaaleanruskeaa turkkia. Liikereiden turkin raidat ovat nuorella yksilöllä hyvin selkeät ja värikkäät. Kun liikeri vanhenee, sen raidat haalenevat ja muuttuvat jopa vaikeiksi erottaa.

     Linkedin    Google+    Pinterest    VK 
Liikeri istuu eläintarhassa Yhdysvalloissa.
Kaunis Liikeri istuu eläintarhassa Yhdysvalloissa. Yhdysvallat on monia Liikeri. Tämä kuva on omistusoikeus  

Liikereiden ruumiinrakenne muistuttaa leijonaa. Joissakin tapauksissa uroksilla on harja, mutta joskus harja kuitenkin puuttuu. Tähän vaikuttavat lähtökohtaisesti vanhemmilta perityt piirteet. Lisäksi joillain yksilöillä korkeat testosteronitasot aiheuttavat sen että niillä on harja. Liikeireiden harja ei ole kovin suuri. Jos liikerillä on harja, se on luonnostaan hyvin sileä. Leijonien harja taas on erittäin tuuhea. Liikerin häntä muistuttaa erityisesti tiikerin häntää. Sen hännässä on myös raitoja. Joissain tapauksissa häntä kuitenkin on aivan kuin leijonalla hännän päässä olevine tupsuineen.

     Linkedin    Google+    Pinterest    VK 
Liikeri Vulcan nälkä ja etsivät ruokaa.
Vulan leikerin kello eläinten turvapaikan Yhdysvalloissa. Liikeri Vulcan on veli Hercules leikerin. Tämä kuva on omistusoikeus 

Sekä liikerillä, leijonalla että tiikerillä on kaikilla 30 hammasta. Erona näiden kissapetojen hampaissa on kuitenkin se, että liikerin hampaat ovat hyvin suuret. Liikerin kulmahampaat ovat kaksi kertaa tiikerin ja leijonan kulmahampaiden kokoiset. Myös liikerin leuat ovat kooltaan suuremmat ja näin ollen muutkin hampaat ovat suurempia. Tästä johtuen liikerin pureman voima ja intensiteetti onkin tappavampi kuin tiikerin tai leijonan.

     Linkedin    Google+    Pinterest    VK 
Ystävyys liikeri ja tiikeri.
Ystävyys Liikeri ja tiikeri. Tämä kuva on Vulcan Liikeri. Tämä kuva on omistusoikeus  

On olemassa hyvin vähän tietoa siitä, miksi liikeri, kasvavat isommiksi kuin heidän vanhempansa. Kuitenkin edelleen on useita tutkimuksia meneillään, jotta voitaisiin saada selville mikä aiheuttaa liikeri kasvun. Tutkijat ovat löytäneet tähän mennessäy hden vihjeen, leijona-tiikereiltä puttuuvat kasvunesto- hormoonit. Sen vuoksi liikeri kasvavat paljon isommiksi. Mutta tämä löydös on erittäin kritisoitu myöskin, jos leijona-tiikereillä ei ole kasvunestohormooneja, miksi niiden kavu pysähtyy 8-9 vuoden iässä.

     Linkedin    Google+    Pinterest    VK 
Liikeri rakastaa maitoa.
Liikeri ottaa maidon kanssa kouluttaja China York. Kuva kohteliaasti  

Toinen todella tärkeä kysymys liikereistä on niiden vauhti. Liikerit ovat todella nopeita. Tohtori Antlen mukaan liikerit voivat saavuttaa jopa 60 mailia tunnissa huippunopeuden. Tämä vauhti on jopa nopeampi kuin tiikerin. Mutta joidenkin muiden lähteiden mukaan, liikerit pystyvät 50 mailia tunnissa nopeuteen. Tämä vauhti on sama kuin tiikereiden. Leijonien nopeus on 40 mailia tunnissa. Siksi näihin vauhtianalyyseihin perustuen, liikeri on toiseksi nopein kissa maailmassa Cheetahin jälkeen, joka pinkaisee 80 mailia tunnissa.

     Linkedin    Google+    Pinterest    VK 
Liikeri Hercules hauskaa kävijää.
Liikeri Hercules hauskaa kävijää. Hercules on suurin Liikeri. Liikeri Hercules hauskaa kävijää. Hercules on suurin Liikeri. Tämä kuva on omistusoikeus  

Tähän mennessä liikereitä on syntynyt ainoastaan tarhaoloissa, mutta nyt on kuitenkin huomattu, että liikereitä esiintyy myös luonnossa. Gir metsa -alueella Intiassa leijonien ja tiikerien reviirit menevät osittain päällekkäin. Asukkaat ja jopa muutamat asiantuntijat uskovat liikerien olemassa oloon tällä alueella jo satoja tuhansia vuosia sitten. Sitä ei kuitenkaan vielä ole todistettu. Siksi se jää arvoitukseksi. Vain rikosteknisten todisteiden tutkimus voi todella vahvistaa sen. Ei ole muuta tapaa ratkaista tätä mysteeriä.

     Linkedin    Google+    Pinterest    VK 
Suurin Liikeri maailmassa.
Suurimmat Liikeri maailmassa. Se painaa enemmän kuin 900 kiloa. Kuva on saanut 

Liikerit karjuvat kuin leijonat ja puhkuvat kuin tiikerit. Liikereillä on molempien lajien ääni, niin leijonan kuin tiikerinkin. Jotkut ihmiset uskovat että liikereillä on persoonallisuushäiriöitä. Tämä on hyvin väärä olettamus. Yksikään tutkimus ei ole antanut todisteita, että liikereillä olisi persoonallisuushäiriöitä. Jotkut ihmiset uskovat että liikerit ovat jumiutuneet kaksinaiseen mieleen, mitä tehdä ja mitä ei. Monien liikereitä tutkineiden eksperttien mukaan, tämäkin myytti on hyvin väärässä. Persoonalliselta ja käyttäytymis - älykkyydeltään, liikerit ovat saman tasoisia kuin tiikerit ja leijonat. Tiikerin ja leijonan sekoitus antaa mahdollisuuden periä leijonan ja tiikerin parhaat puolet.

     Linkedin    Google+    Pinterest    VK 
Liikeri ottaa surullinen ilme.
Liikeri ottaa surullinen ilme. Liikeri on eettinen laji. Edellä kuva on omistusoikeus  

Liikerit kasvavat nopeammin kuin leijonat tai tiikerit. Jopa aivan pieni liikerin pentu kasvaa nopeammin kuin tiikereiden ja leijonien pennut. Kaikkien kolmen, tiikerin, leijonan ja liikerin pennut ovat saman kokoisia syntymähetkellään, mutta pian tämän jälkeen liikerin pennut käyvät läpi kahta muuta nopeamman kasvupyrähdyksen. 60:nen päivän ikäinen liikerin pentu painaa keskimäärin 16 paunaa, kun taas vertaukseksi saman ikäinen tiikerin pentu 9 paunaa. 90:nen päivän ikäinen liikerin pentu painaa lähimain 36 paunaa, ja jopa tiikerinpennulle tähän painoon pääseminen kestää lähes 120 päivää. Tiedämme, että syntymähetkellään, liikeri ja tiikeri ovat saman painoisia ja tämä pitää paikkaansa myös leijonan ja liikerin pentujen kohdalla. Tämä tiivistelmä osoittaa sen, että prosentuaalisesti liikerien pennut kasvavat paljon nopeammin kuin tiikerien tai leijonien.

     Linkedin    Google+    Pinterest    VK 
Liikeri koulutusta tyttö. Hercules on suurin Liikeri maailman.
Liikeri koulutusta tyttö. Hercules on suurin Liikeri maailman. Kohteliaisuus  

Leijonat ja tiikerit ovat luonnossa vihollisia. National Geographic-ohjelman "Intian viimeiset leijonat” mukaan leijonaa painavampi tiikeri voi tappaa leijonan Intian Gir metsässä. Mutta tiikerin ja leijonan mahdollisuutta paritteluun ei voida jättää huomiotta, jos molempien lajien lukumäärä on korkea. Tohtori Antle sanoo, että jos on satojatuhansia tiikereitä ja leijonia, on mahdollista, että leijonien ja tiikereiden elinalueet menevät limittäin. Tästä voi myös seurata luonnonvaraisten liikerien olemassaolon mahdollisuus myös menneinä aikoina.

     Linkedin    Google+    Pinterest    VK 
Liikeri pelissä lihan saaliin kanssa kouluttaja.
Liikeri pelissä lihan saaliin kanssa kouluttaja. Kohteliaisuus  

Useat henkilöt ovat kirjoittaneet että liikereillä olisi erittäin lyhyt elinikä Kuitenkaan ei ole olemassa mitään pitävää todistetta jonka mukaan liikerit eivät eläisi pitkään. Se on totta että useissa tapauksissa kun liikerin pennut ovat syntyneet , ne kuolevat piakkoin. Mutta 50% tiikerin pennuista ja melkein sama määrä leijonan pennuista kuolee myös piakkoin syntymisen jälkeen. Liikerin korkein tallennettu ikä on 24 vuotta. Se oli Shasta liikerin ikä.

     Linkedin    Google+    Pinterest    VK 
Liikeri Freckles istuu sen luolaan.
Liikeri Freckles istuu sen luolaan. Kohteliaisuus  

Luonnossa leijonat elävät vain 10-12 -vuotiaiksi. Luonnossa tiikerit taas elävät noin 10-15 vuotta. Leijonat elävät vankeudessa 15-20 ikävuotta, samoin tiikerit. Nämä tilastotiedot pätevät myös liikereihin. Tämän ligerworld.com -internetsivuston hankkeen liikerit ovat eläneet yhtä normaalisti, kuin leijonat tai tiikeritkin. Nämä tilastotiedot koskevat tarkemmin juurikin aikuisia liikereitä. Esimerkiksi Bloemfonetinissa vuonna 1960 elänyt liikeri eli 17-vuotiaaksi, kuten myös yksi Wisconin eläintarhan turvapaikalla USA:ssa eläneistä liikereistä eli 21-vuotiaaksi. Vaikka liikerit omaavatkin pienikokoisemman kannan, niin näiden tutkimustulosten korkeiden ikävuosien perusteella on erittäin väärin olettaa, että liikereillä olisi lyhyempi elinkaari.

     Linkedin    Google+    Pinterest    VK 
Liikeri lepää Korean eläintarhassa.
Liikeri lepää Korean eläintarhassa.On 4 Liikeri Koreassa.  

On huhuja ja spekulaatioita siitä, että liikerit olisivat taipuvaisia sokeuteen ja että niillä olisi huono näkö. Tämä on harhaluulo, joka ei pidä paikkaansa lainkaan. ligerworld.com-tutkimus ei ole todistanut yhtään liikeriä, jolla olisi näköongelmia. Kyseinen tutkimus on ottanut huomioon yli 20 liikerin tiedot ja ei ole löytänyt edes yhtä lajin edustajaa, jolla väitetään olevan ongelmia näössä. Siksi sokeus ja näköongelmat liikereillä on rajattu huhuiksi. Jos kysymme yhdeltäkään isojen kissojen asiantuntialta, niin se tulee sanomaan, että liikerin näkö on terävä kuin veitsi.

Siitä asti kun leijonat ja tiikerit ovat olleet uhanalaisia lajeja, useat maat ovat pysähdyttäneet leijonien ja tiikereiden risteytyksen. Taiwan on yksi tälläinen maa. Hiljattain taiwanilainen mies oli joutunut maksamaan 1500 USA:n dollaria hyvin jalostetusta tiikerin ja leijonan risteytyksestä Taiwanissa.Toisaalta leijonien ja tiikerien risteyttäminen on täysin laillista suurimmassa osassa Yhdysvaltojen valtioista.Voi olla useita syitä sille, että Yhdysvalloilla on eniten tiikereitä sekä leijonia maaimassa. Tämä riittävä määrä tiikereitä ja leijonia antaa tutkijoille mahdollisuuden manipuloida eläinlajeja. Toisaalta eläinoikeusaktivistit yrittävät totaalisesti estää tiikereiden ja leijonien risteytyksen.

On myös huhuja joiden mukaan liikereillä on munuaisongelmia.Kumminkin tarkistaessa liikereillä on munuaisongelma, ligerworld.com, läpi käydessä erillaisia liikereitä ja niiden kuolemia. Viidestätoista liikeristä vain kaksi kuoli munuais vikaan. Yksi liikereistä oli 24 vuotias, ikä oli jo muutenkin korkea. Muut liikerit olivat yli 12-vuotiaita mutta elivät kumminkin lähes täyteen ikään. Siksi tämä on toinen virhepäätelmä tai epäuskomus että liikerit ovat haavottuvaisia munuaisongelmille. Liikereitten lukuun nähden silti löydämme mahdollisia munuaisongelmia vain 1,5 liikeristä 10 kohden joka ei ole ollenkaan hälyttävä tilanne.

Iso kysymyes liikereistä on, pystyvätkö ne kestämään niin suurta kehon painoa. Tri. Antlen mukaan liikerin kehon rakenne on valtava ja niiden ruumis kykenee kestämään oman painonsa.Liikereillä on valtavat leuat, isot luut, suurempi luuston rakenne ja isommat lihakset.Liikerin ruumis on tehty kestämään minkälainen painorasitus tahansa.Liikeri pystyy juoksemaan 60 mph (80 km/h) mikä on myös todiste siitä koska huolimatta painostaan tämä eläin pystyy liikkumaan niinkin nopeasti. Jos keho ei kestäisi näin suurta painoa eläin liikkuisi vain vaivoin muutamia askelia. Siksi onkin vain harhaluulo että liikerin ruumiinrakenne ei kestäisi omaa painoaan. Lisäksi ei ole olemassa näyttöä mikä nimenomaan osoittaisi että liikerin rakenne ei kestäisi omaa painoaan. toistuva

Koska leijonat ja tiikerit ovat uhanalaisia lajeja, monet maat ovat tehneet paljon lopettaakseen leijonien ja tiikereiden risteytyksen. Taiwan on yksi esimerkki. Tuoreimmassa tapauksessa Taiwanissa mies joutui maksamaan 1500 dollaria liikerin laittomasta jalostuksesta Taiwanissa. Toisaalta leijonien ja tiikereiden risteyttäminen keskenään on täysin laillista useimmissa Amerikan osavaltioissa. Siihen voi olla monia syitä, sillä Amerikan yhdysvalloissa on paljon tiikereitä kuten myös leijonia maailmassa. Tämä tiikereiden ja leijonien riittävä populaation määrä rohkaisee tutkijoita manipuloimaan eläinlajeja. Toisaalta eläinoikeusaktivistit vastustavat täysin liikereiden jalostusta.

Liikerien kasvattamisen etiikasta käydään keskustelua. Monet sanovat, että se on sopimatonta yhdistää nämä kaksi kissaa. He pitävät sitä erittäin epäeettisenä, koska se rikkoo luonnonlakeja. Kuitenkin jotkut kasvattavat liikereitä pelkästään tieteellistä tutkimusta varten. Sitten taas jotkut kasvattavat niitä saadakseen taloudellisia etuja, mikä on täysin epäeettistä. Dr. Antle, jolla on yli 20 vuoden kokemus liikereistä, sanoo, että se ei ole hyvä vaihtoehto pitää liikereitä lemmikkeinä kodeissa. Mutta hän uskoo, että liikerien lisääntyminen on täysin realistinen asia, koska se olisi varmasti tapahtunut luonnossa silloin, kun leijonien ja tiikerien suuren määrän takia niiden reviirit kohtaisivat. Siksi hänestä on eettistä kasvattaa liikereitä.

Liikerit kiehtovat monia ihmisiä jättiläismäisen ulkomuotonsa takia. Aina, kun ihmiset kuulevat liikereistä, he ovat hyvin yllättyneitä. Nämä asiat huomioiden, jotkut lemmikinomistajat ehdoin tahdoin risteyttävät leijonia ja tiikereitä tuottaakseen liikereitä. Myöhemmin he myyvät nämä liikerit eteenpäin. Melko usein he lähettävät ne sellaisille ihmislle, jotka huolehtivat liikereistä vain niiden ensimmäisten elinkuukausien ajan. Kun ne kasvavat suuriksi, ihmiset yleensä hylkäävät ne. Jotkut liikerit ovat onnekkaita, ja päätyvät rauhoitetuille alueille. Jos näin ei käy, liikereille käy todella huonosti.

Lisäksi, liikerit saavat enemmän mediahuomiota verrattuna tiikereihin ja leijoniin. Esimerkiksi aina kun Hercules niminen liikeri esiintyy missä tahansa tapahtumassa, saa se enemmän huomiota kuin mitkään tiikerit ja leijonat. Hercules on johtava iso kissaeläin muiden jättimäisten kissaeläinten joukossa. Taiwanissa hiljattain v. 2010 syntyneet liikerin pennut saivat paljon enemmän mediahuomiota kuin saman kuukauden aikana eräässä Kroatian eläintarhassa syntyneet valkoiset leijonan pennut.

Erilaiset tutkimukset ovat osoittaneet, että liikerit eivät ole luonteeltaan yhtä raakoja kuin leijonat. Tohtori Antlen mukaan liikereillä on hyvin lempeä persoonallisuus ja ne ovat todella sosiaalisia. Liikereiden luonne riippuu kuitenkin hyvin pitkälti myös niiden kouluttamisesta ja elinympäristöstä. Vuonna 2008 liikeri nimeltä Rocky tappoi kouluttajan eläinten rauhoitusalueella Yhdysvalloissa. Huonon pentuajan viettänyt Rocky oli adoptoitu rauhoitusalueelle, eikä se ollut täysin kesy. Koska ketään ei ole päästetty Rockyn lähelle, ei sen historiaa tiedetä tarkalleen. Rockyn uskotaan kuitenkin joutuneen pentuaikanaan väkivallan kohteeksi ja sen vuoksi rauhoitusalueen työntekijöiden sallitaan ruokkia sitä mieluummin häkin ulkopuolelta käsin.

Peter Getz iso kissa kouluttaja ja vapaaehtoisten huomiotta turvallisuutta koskevat varoitukset ja tuli häkin leikerin nimetty Rocky ruokkimaan häntä. Valitettavasti eläimen huonosti kovaan hänelle ja myöhemmin, kun päivä Peter Getz kuoli vammojen Rocky Liikeri. Se oli ensimmäinen leikerin tapaus maailmassa. Ennen sitä leikerin oli ilmoitettu olevan loukkaantunut polvi pienen tytön, mutta se ammuttiin kuoliaaksi isä että tyttö. Että isä tyttö oli todella omistaja leikerin.

Tähän asti on ollut selvää, että liikereillä on tiikerin raidat ja leijonan fysiikka. Liikereiden raitoja kannattaa myös tutkia. Tiikereillä on tummat raidat. Ne ovat niin tummat, että ne voidaan nähdä selvästi pimeässä. Toisaalta liikereillä on himmeät raidat ja ne ovat enemmän tai vähemmän tumman rusehtavat väriltään. Näiden raitojen muoto ja kuvio ovat täsmälleen samat kuin tiikereillä. Kuitenkin, täytyy muistaa että jokaikisen tiikerin ihon raitojen muoto on ainutlaatuinen, sama pätee myös liikereihin. Myös jokaisella liikerillä on ainutlaatuinen raitojen muoto vartalossaan.

Liikerin pentujen synnyttyä niiden raidat pysyvät hyvin tummina. Mutta kun ne kasvavat, niiden raidat muuttuvat tumman ruskeiksi. Vanhemmalla iällä, liikereiden raidat alkavat haalistua ja joissakin tapauksissa ne häviävät kokonaan. Tämä on havaittu monissa valokuvissa joissa pennuilla on hyvin voimakkaat raidat, kun taas isommilla liikereillä on himmeä raitakuvio.

On hyvin tärkeää huomata, että jotkut ihmiset erehtyvät pitämään tabby tiikereitä liikereinä. Tabby tiikereiden raidat ovat saman väriset kuin liikereillä. Mutta tabbyt ovat rodultaan tiikereitä. Ne eivät kasva niin paljon suuremmiksi kuin liikerit. Yksi parhaista tavoista erottaa tabby liikeristä painon ja koon lisäksi, on niiden suurempi valkoinen väri alue kasvoissa verrattuna liikereihin.

Liikerinpennut Ping Ping ja An An syntyivät Kiinan provinssissa Hainanissa toinen toukokuuta vuonna 2005. Heidän emonsa oli nelivuotias tiikeri ja isänsä kuusivuotias leijona. Toukokuun toisena vuonna 2006, kumpikin liikeri vietti ensimmäistä syntymäpäiväänsä ikinä. Uskotaan, että nämä kyseiset liikerikaksoset ovat suurimmat Kiinassa koskaan eläneet. He ovat hyvin suuressa suosiossa turistien keskuudessa; pelkästään heidän syntymäpäivillään kävi noin 10 000 vierasta katsomassa kaksosia.

Taloudellisesta näkökulmasta katsoen kaksoset tarjoavat eläintarhalle paljon rahallista vakautta. Heidän nimet tarkoittavat turvaa ja ääntä kiinaksi. Ihmiset todella toivovat, että he eläisivät yhtä pitkään kuin muutkin leijonat. Heidän syntymäpäiväkakkunsa tehtiin lihasta sekä kananmunista ja se oli hienosti suunniteltu. Ensimmäinen risteytetty liikeri Kiinassa syntyi vuonna 2002, mutta se kuoli heti syntymänsä jälkeen. Tutkijat uskovat, että liikereillä on ristiriitaisia hormoneja, jotka aiheuttavat niiden välittömän syntymänjälkeisen kuoleman. Samoin kävi Ping Pingin ja An Anin synnyttämälle parille, jotka saivat liikerinpennun vuonna 2004. Pentu kuoli heti syntymän jälkeen.

Yhdysvallat on yksi niistä maista, joissa on eniten liikereitä. Arvioidaan, että yksinään Yhdysvalloissa olisi noin 30 liikeriä. Liikereitä saa lain mukaan kasvattaa ja siksi niiden lukumäärä voi olla Yhdysvalloissa jopa 50. Pelkästään Tohtori Antle omistaa 4 liikeriveljestä nimeltään Hercules, Sinband, Zeus ja Vulcan. Hänellä on myös 2 liikeripentuetta samoin kuin monissa muissakin eläintarhoissa Yhdysvalloissa.

Toiseksi eniten liikereitä on Kiinassa. Kiinalaiset eläintarhat ovat jo vuosia kasvattaneet leijonia ja tiikereitä tuottamaan liikereitä. Ensimmäinen liikeripentue syntyi siellä vuonna 2002. Mutta nyt vuonna 2010, Kiinassa on enemmän kuin 20 liikeriä. Yksi tiikerinaaras on synnyttänyt Kiinassa 12 liikeriä, joka on maailman ennätys.Liikereitä on myös Venäjällä ja Etelä-Koreassa. Iso-Britanniassa niitä löytyy Salisburyn eläintarhasta. Liikereitä on myös ilmoitettu olevan Ranskassa ja Italiassa. Intiassa, jossa kaikkien aikojen ensimmäinen liikeri syntyi, on myös liikereitä, mutta hyvin vähän. Etelä-Afrikassakin on liikereitä.

Tämä artikkeli keskittyy joihinkin Dr. Antlen siteerattuihin sanoihin liikereistä. Dr. Antlella on 25 vuoden kokemus liikereiden kanssa. Yhdeltä istumalta liikeri voi syödä enemmän kuin 100 paunaa lihaa päivässä. Mutta yleensä ne saavat noin 20 paunaa lihaa päivässä jotta ne ovat aktiivisia ja jotta vältytään liikalihavuudelta. Liikerit eivät ole steriilejä. On tyhmää sanoa että liikerit ovat steriilejä.Liikerit voivat lisääntyä. Naaras liikerit lisääntyvät paremmin kuin uros liikerit. Jos olisi olemassa satoja tuhansia leijonia ja satoja tuhansia tiikereitä niin että niiden reviirit sekoittuisivat, on mahdollista että liikereitä olisi olemassa myös luonnossa.

Liikerit eivät ole heikkoja. Ne ovat vahvoja. Liikerit juoksevat nopeammin. Niillä on valtavat vartalot ja niiden luut on tarkoitettu kantamaan niiden kehojen lihasmassan. Liikerit elävät yhtä kauan kuin leijonat ja tiikerit. Liikerit eivät ole alttiita millekkään sairauksille.Liikeri on 900 paunaa painava, 12 jalka pitkä jättiläismäinen eläin. Liikerit ovat todella sosiallisia, mutta kun leijonat vanhenevat ne muuttuvat raivoisiksi, kun taas liikerit pysyvät käytökseltään erittäin tasaisina."

Etiikka pohjimmiltaan edustaa moraalisia arvoja. On suuria huolenaiheita ja ääniä vastaan eri yksilöiden risteyttämistä sillä se on epäeettistä ja tämä toiminta pitäisi lopettaa. Eri eläinaktivistit väittävät, että on epäeettistä kasvattaa liikereitä. Näin ollen heille tiikerit ja leijonat ovat uhan alaisia lajeja, siksilisääntyvien liikereiden sijaan, tulisi pyrkiä edesauttamaan tiikerien ja leijonien lisääntymistä.

Nämä ovat väitteitä ja lausuntoja yhdestä ajattelutavasta. On toinenkin ajattelutapa jonka mukaan on täysi oiukeus olla liigereitä. He uskovat, että liikereitäon ollut olemassa ennenkin, ja se voi olla täysin mahdollista, jos satojatuhansiatiikereirä ja leijonia elää luonnossa samoilla alueilla. He totesivat myös, että tiikerit, leijonat, jaguaarit, pantterit jne. kuuluvat kaikki samaan sukuun, joten on täysin mahdollista että on risteytynyt liikereitä.

Jopa National Geographic Televisionin mukaan, leijonat ovat syntyneet leopardeista. Tätämä oli nimenomaan eräässä ohjelmassa nimeltä Planet Carnivoren National Geographichillä. leobardeja on ollut myös siellä missä tiikerit kehittyivät ja jopa tiikerit ovat voineet kehittyä leobardeista.Jos ne ovat samasta perheestä, näyttää siltä ettei ole mitään väärää jalostaa liikereitä, tiikereistä ja leijonista.

Liikeri on suuri. Liikeri on vahva. Liikeri on valtava. Liikeri on ainutlaatuinen. Liikeri ei ole steriili. Liikeri on tiikeri raidat. Liikeri on leijonan harja. Liikeri on enemmän raitoja kuin tiikeri. Liikeri on terve. Liikeri on normaalia. Liikeri on eettinen. Liikeri on hybridi. Liikeri elää pitkään. Liikeri kulkee nopeasti. Liikeri rakastaa vettä. Liikeri karjuu kuin leijona. Liikeri rakastaa uimista. Liikeri on rakastava. Liikeri ei aggressiivinen. Liikeri ei lemmikki. Liikeri ei ole sokea. Liikeri ei kuuro. Liikeri on terävä. Liikeri on iso kissa. Liikeri kuuluu luontoon. Liikeri kannattavaa eläintarhoissa. Liikeri on historiaa. Liikeri on tulevaisuus.

     Linkedin    Google+    Pinterest    VK 
Liikeri historie viser at ligers ble født i India for første gang.
Liikeri historie viser at ligers ble født i India for første gang.